10 vragen aan #1: Uitklokken.nl

Getal tien
  • Save

Als nieuwkomer in de blogwereld zou ik van de makers van mijn favoriete blogs toch het nodige moeten kunnen opsteken. In deze serie ga ik op zoek naar het verhaal achter die blogs. Aan de hand van tien vragen probeer ik er achter te komen wat iemands drijfveren zijn en of er een gouden tip is voor succesvol bloggen. Deze week een gesprek met Uitklokken.nl.

Wie ben je en wat is je blog?

Mag ik mij even voorstellen? Ik ben een man van 43 jaar en woon al lang samen met mijn vriendin M. in een koophuis in de Randstad. Mijn achtergrond is software engineer, ik heb veel affiniteit met formules en berekeningen. Mijn droom is om te kunnen leven van software die ik in eigen beheer heb geschreven. Ik brouw ook mijn eigen bier!

Mijn blog staat op Uitklokken.nl. Dit is een verwijzing naar financiële onafhankelijkheid, want dan kun je permanent uitklokken van je moet baan’. Ik wil voorlopig anoniem blijven, omdat ik niet wil dat ik anders wordt behandeld dan ik nu word behandeld.

Waar gaat je blog over?

Voor financiële ontwikkeling is de subkop van mijn blog. Ik bedoel daarmee twee dingen: ontwikkeling als tegenovergestelde van ingewikkeld, maar voornamelijk als de reis die ik maak naar financiële onafhankelijkheid. De reis is veel belangrijker dan het doel, het leven is continu in ontwikkeling en doelen wijzigen of zijn ineens niet meer belangrijk. Vergeet niet te genieten van je leven, want het is het enige leven dat je hebt! Je financiële kennis uitbouwen kan je helpen om uiteindelijk meer tijd te hebben voor de dingen die echt belangrijk zijn in het leven.

Waarom of waardoor en wanneer ben je begonnen met bloggen?

Een van mijn persoonlijke kernwaarden is het vergaren en delen van kennis. Als ik voor mezelf wat heb uitgezocht, waarom zou ik het dan niet delen? Het mooie van kennis is dat het een van de weinige dingen is die groeien wanneer je het deelt. Als dat geen waardevermeerdering is… En ik lees graag blogs over personal finance. Een plus een is twee: dus in november 2019 ben ik gaan bloggen. Ik had het domein al geregistreerd in april 2019, maar ik had even wat tijd nodig om de drempel over te stappen.

Waarom moeten we je blog gaan volgen? Hoe onderscheidt je blog zich?

Hoe onderscheidt mijn blog zich? Goede vraag! Die vraag heb ik mezelf ook wel eens gesteld, en ik heb er eigenlijk geen goed antwoord op. Ik schrijf in eerste instantie over onderwerpen die ikzelf interessant vind of mee bezig ben. Ik vind het leuk om dingen te organiseren, misschien een keer een meet-up. Ik wil ook op een gegeven moment tooling maken en aanbieden. Misschien vind ik mijn niche gaandeweg wel, misschien ook niet.

Ik heb een keer gelezen (weet niet meer waar) dat als je een impopulaire mening hebt, je die moet koesteren. Hier ga ik nog even op broeden!

Screenshot Uitklokken.nl
  • Save
Een screencapture van Uitklokken.nl.

Wat is het meest populaire artikel op je blog?

De geldvoornemens voor 2020 is het meest bekeken. Ik ben pas in november 2019 aan het bloggen geslagen, dus ik heb op dit moment te weinig informatie om er iets over te kunnen zeggen. We hebben het hier over een pagina met op moment van schrijven slechts 105 totale views. Dat is peanuts. Sowieso heb ik nog weinig views.

Welk artikel van jouw hand verdient volgens jou meer views?

Al mijn artikelen verdienen meer aandacht! Nee, serieus, ik ben net begonnen. Ik geloof in de law of two feet. Een blogpost krijgt vanzelf, vroeger of later, wel de aandacht die het verdient. En wordt met de voeten (pageviews) gestemd. Er zit een keerzijde aan: clickbaiting kan goed zijn voor je views, maar slecht zijn voor de kwaliteit. Als je weinig kijkers hebt maar met je post bij iemand een snaar raakt, vind ik dat geweldig! Dus een bericht aan medebloggers: kwantiteit is niet automatisch een indicator voor impact. Ik kan dus denk ik beter kijken naar het aantal reacties dan naar het aantal views.

Welk artikel wil je ooit nog eens gaan schrijven en waarom?

Het mooiste artikel dat ik kan schrijven heeft de naam: “Ik hoef niet meer te werken voor mijn geld”. Omdat ik dan risico’s kan nemen die ik nu niet kan dragen. Zoals een softwareproduct maken en die verkopen. En bier brouwen. En een boek schrijven. En tijdens de spits in de bushalte alle mensen bekijken die chagrijnig naar hun werk afreizen. Oh wacht, dat laatste meen ik niet echt. Oh, toch wel 🙂 Ik haat namelijk vroeg opstaan. Nou, dat artikel dus.

Welke bijzondere ervaring of welk doel heb je dankzij je blog beleefd, gesteld of bereikt?

Voor het eerst heeft iemand mij tien vragen gesteld over bloggen. Vind ik toch leuk! Hopelijk volgt er meer interactie. Dat doet me weer nadenken in wat ik daar zelf aan wil bijdragen.

Welke gouden tip zou je aan beginnende bloggers geven?

Wees aardig voor jezelf en dwing jezelf niet om meer te bloggen dan waar je zin in hebt, behalve als je het je werk wil maken. Want dat gaat het dan worden.

Welke blogs volg je zelf graag en waarom?

Bedankt voor je interessante antwoorden, Uitklokken.nl! Wil je Uitklokken.nl verder volgen, dan kan dat ook op Twitter.

Alle artikelen in de serie 10 vragen aan vind je op deze pagina. De komende weken verschijnt er iedere maandag een nieuwe bijdrage. Wil jij ook een keer te gast zijn in deze rubriek? Dan hoor ik graag van je en kun je jouw blog hier aanmelden.

“10” by chrisinplymouth is licensed under CC BY-NC-SA 2.0

Eén antwoord op “10 vragen aan #1: Uitklokken.nl”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.