10 vragen aan #3: Meer of Mynder

Getal tien
  • Save

Als nieuwkomer in de blogwereld zou ik van de makers van mijn favoriete blogs toch het nodige moeten kunnen opsteken. In deze serie ga ik op zoek naar het verhaal achter die blogs. Aan de hand van tien vragen probeer ik er achter te komen wat iemands drijfveren zijn en of er een gouden tip is voor succesvol bloggen. Deze week een gesprek met A. van Meer of Mynder.

Wie ben je en wat is je blog?

Ik ben A, semi-anoniem, 40 jaar oud en woon met mijn vriendin in een leuk appartement in Zuid-Holland.

Ik zou mezelf omschrijven als iemand die voornamelijk nieuwsgierig is en zich altijd afvraagt waarom dingen zijn zoals ze zijn. Om er vervolgens mijn eigen variant op te bedenken. Eigenwijs, misschien. Maar altijd open voor andere nieuwsgierige mensen en denkwijzen die mijn eigen beeld van de wereld kunnen bijstellen en uitdagen.

Dat is ook een groot deel van de reden, waarom ik mijn blog ben begonnen. Niet alleen om te delen wat ik weet, maar om ook openlijk aan de tand gevoeld te kunnen worden over de onderwerpen en meningen die ik deel. Een mening, een idee; zo lang het in je hoofd zit, word je niet uitgedaagd om die visie of mening bij te stellen of bij te schaven.

Waar gaat je blog over?

Mijn blog gaat over alles wat te maken heeft met personal finance, gewoontes en het behalen van meer financiële vrijheid.

Ik schrijf alles vanuit het oogpunt van mijn eigen ervaringen, zodat ik weet waarover ik schrijf en niet zomaar een leuk verkoopverhaaltje of ideaal droombeeld schets. Ik doe het namelijk ook voor mezelf, om uitgedaagd te worden écht onderzoek te doen om goede onderbouwingen te kunnen geven bij het vormen van een publieke mening.

Hierdoor leer ik een stuk meer, dan wanneer ik alles in mijn eigen hoofd zou uitwerken en voor mezelf zou houden. Het is vooral praktische informatie, in combinatie met veel theoretische hersenspinsels, waar ik vaak over schrijf.

Waarom of waardoor en wanneer ben je begonnen met bloggen?

Voordat ik mijn blog in 2019 begon, was ik al jaren bezig om mijn eigen financiële en mentale situatie te verbeteren. Ik had inmiddels al tientallen boeken gelezen, honderden podcasts geluisterd en duizenden YouTube video’s verslonden (geen grapje, ik was en ben nog steeds echt verslaafd aan YouTube).

Ik ben altijd al nieuwsgierig geweest naar “meer”. “Er moet meer zijn dan dit”, op heel veel vlakken. En ik zag dat – na een aantal jaren zelf resultaten geboekt te hebben – er veel mensen zijn die heel erg gebaat zouden kunnen zijn bij de informatie en ervaringen die ik mijzelf eigen heb gemaakt.

En ik ben me gaan afvragen: “Welke waarde voegen wij met z’n allen toe? Is er iets dat ik kan, weet of doe – wat anderen ook zou kunnen helpen?”. Dus het blog is de eerste stap naar het toevoegen van waarde. Maar ik heb meer plannen 😉

Waarom moeten we je blog gaan volgen?

Dat vind ik moeilijk om te zeggen, want alles is al een keer ergens genoemd, bedacht en uitgesproken. Vrij weinig is meer écht uniek. En dat is niet erg, maar ik ben me hier wel van bewust. Ik denk dat een lezer met een schrijver klikt of niet.

Ik hoor vaak van vrienden en kennissen, dat mijn manier van dingen uitleggen heel begrijpelijk overkomt. En ik “leef” letterlijk de weg naar meer vrijheid, zowel financieel als mentaal. Ik zie het dus misschien meer als een documentatie van mijn ervaringen, en minder als zo moet je het doen.

Als mensen dat aanspreekt, super. Zo niet, dan zijn er echt heel veel mooie en leuke blogs die wellicht wel klikken voor die mensen. Het heet niet voor niets “personal” finance en ieder persoon heeft een andere behoefte of manier van benadering.

Het belangrijkste is dat er meer bewustzijn is en komt over dit soort onderwerpen. En dat de informatie zoveel mogelijk mensen bereikt. We leren dit helaas niet op school. Als ik een steentje kan bijdragen aan meer (financieel) bewustzijn, ben ik een tevreden mens.

Screencapture Meer of Mynder
  • Save
Een screencapture van Meer of Mynder.

Wat is het meest populaire artikel op je blog?

Allereerst heb ik een artikel waar ik niet het meest trots op ben, maar wat “toevallig” een berg bezoekers heeft getrokken. En dat is het artikel over N26: de gratis betaalrekening. En ik denk dat dit kwam, omdat we allemaal houden van gratis en omdat er in december een “30 euro cashback” actie was. Er zijn wat sites die dit opgepikt hebben en dat heeft voor veel bezoekers gezorgd.

Maar het artikel dat over het algemeen de meeste bezoekers trekt, is mijn artikel over “Hoeveel passief inkomen is genoeg?”. Ik denk dat namelijk heel weinig mensen weten wat het is, of dat ze er niet in geloven. Passief klinkt ook echt als too good to be true. Dat snap ik. Alsof je er helemaal niets voor hoeft te doen. Anderen noemen het cash-flow. Beiden komen op hetzelfde neer: je wilt investeringen kopen, die op hun beurt voor jou aan het werk gaan en jou maandelijks of jaarlijks betalen.

Welk artikel van jouw hand verdient volgens jou meer views?

Dat zijn altijd de artikelen die te maken hebben met pure hersenspinsels. Niet heel praktisch, maar gewoon een beetje vaag. Omdat het denkwijzen zijn die tot discussies kunnen leiden. Een artikel dat ik met veel plezier heb geschreven, is er eentje met de titel “Gebruik schaarste, maar focus op overvloed”. Het beschrijft wellicht niet iets dat heel praktisch en direct toepasbaar is, maar gaat over een mindset die veel succesvolle mensen hanteren in hun leven. En ik zelf ook inmiddels, al is het elke maand weer een uitdaging. 😉

Oh, en in principe álle artikelen over bitcoin en crypto. Dit zijn by far de slechts gelezen artikelen en dat zegt misschien iets over de mening en interesse in deze categorie. Maar ik denk écht dat mensen er veel aan zouden hebben om hier eens iets meer onderzoek naar te doen, dan zomaar af te gaan op de informatie die op de gebruikelijke kanalen wordt gedeeld.

Welk artikel wil je ooit nog eens gaan schrijven en waarom?

Ik zou ooit eens het artikel willen schrijven over “hoe het voelt om financieel onafhankelijk te zijn”. Wat het psychologisch met je doet, of je echt anders bent dan je voor ogen had toen je voor dit doel ging. Of dat het allemaal meer van hetzelfde is, maar dan met meer geld dan nu het geval is.

Ik denk zelf namelijk dat veel mensen zich te veel focussen op doelen en niet de weg er naartoe. Dus onderweg vergeten te genieten en het idee hebben dat, bij het bereiken van het doel, alles beter zal zijn. Het lijkt me mooi om dat te kunnen verwoorden in een eigen boek of een reeks artikelen.

Welke bijzondere ervaring of welk doel heb je dankzij je blog beleefd, gesteld of bereikt?

Niet per se een doel, maar ik heb zeker nu al bereikt wat ik voor ogen had. Namelijk, dat ik voor ieder artikel toch even nét wat meer onderzoek moet doen dan ik voor mezelf over zou hebben. Daar leer ik zelf enorm van, al doende.

En daarbij, de feedback van de community en de mensen die ik nu al heb leren kennen en in hetzelfde schuitje zitten. Ik leefde hiervoor echt in mijn eigen bubbel/wereld en ik zie ineens hoe ontzettend veel mensen hiermee bezig zijn. En unieke manieren hebben om met bestaande ideeën en situaties om te gaan.

Welke gouden tip zou je aan beginnende bloggers geven?

Gewoon beginnen. Het zal nóóit perfect genoeg zijn om te lanceren, dus gewoon doen. Zet dat ding online, gebruik een gratis thema, gebruik de gratis versie van WordPress, zorg voor goedkope hosting en klus er gaandeweg aan. Ik ben een perfectionist, maar ben zó blij dat ik binnen een half uur alles live had staan en gewoon ben begonnen met schrijven.

Ga er vanuit dat er niemand kijkt. En dat je minimaal een half jaar nodig hebt om een publiek te bereiken. Maar het is het allemaal waard. Wacht niet, begin gewoon!

En zet alsjeblieft Google Ads niet direct aan. Het is jouw blog en het zijn jouw ideeën. Om voor die paar centen per dag advertenties toe te staan van bedrijven waar je zelf waarschijnlijk nooit gebruik van zult maken. Het is het niet waard. Maar dat is mijn mening.

Welke blogs volg je zelf graag en waarom?

Hoe dan ook alle Nederlandse blogs over personal finance, via Twitter. Maar als ik er drie maximaal mag noemen, dan zou ik toch gaan voor de blogs die mij in de beginfase van mijn zoektocht, enthousiast hebben gemaakt. En dat zijn Engelstalige blogs:

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om ons mee te nemen achter de schermen van jouw blog en dat je jouw kijk op bloggen en het delen van informatie met ons wilde delen. Op Meer of Mynder vindt je trouwens ook een interview met mij, Mr. Dutch Millenial. Wil je meer Meer of Mynder, dan kun je A. ook volgen via Twitter en Instagram.

Alle artikelen in de serie 10 vragen aan vind je op deze pagina. De komende weken verschijnt er iedere maandag een nieuwe bijdrage. Wil jij ook een keer te gast zijn in deze rubriek? Dan hoor ik graag van je en kun je jouw blog hier aanmelden.

“10” by chrisinplymouth is licensed under CC BY-NC-SA 2.0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.