10 vragen aan #6: Stella is zuinig

Getal tien
  • Save

ls nieuwkomer in de blogwereld zou ik van de makers van mijn favoriete blogs toch het nodige moeten kunnen opsteken. In deze serie ga ik op zoek naar het verhaal achter die blogs. Aan de hand van tien vragen probeer ik er achter te komen wat iemands drijfveren zijn en of er een gouden tip is voor succesvol bloggen. Vandaag een gesprek met Stella over haar blog Stella is zuinig.

Wie ben je en wat is je blog?

Ik ben Stella, 52 jaar en inmiddels 20 jaar werkzaam als docent en coördinator in het onderwijs. Ik heb een echtgenoot, Georg, die als ZZP-er particuliere bouwprojecten uitvoert. We zijn 20 jaar samen waarvan bijna 10 getrouwd en hebben geen kinderen. We wonen in de Randstad, niet ver van Rotterdam. Ons koophuis stamt uit 1932. Oorspronkelijk waren het twee woningen, een beneden- en een bovenwoning, wij hebben er één huis van gemaakt. Door wat geluk én slim financieel bezig zijn kon ik mijn hypotheek 5 jaar geleden volledig aflossen. Omdat ik in die tijd ontdekte dat ik het leuk vond om slim met geld om te gaan en het leuk vond om minder uit te geven ben ik daar blogs over gaan lezen en zelf afgelopen zomer ook met een eigen blog gestart.

Waar gaat je blog over?

Mijn blog gaat over duurzaam leven, consuminderen, sparen en beleggen.

Waarom of waardoor en wanneer ben je begonnen met bloggen?

Omdat ik mijn hypotheek had afgelost realiseerde ik me dat ik financieel gezien er best goed voor stond en ik wilde dat zo houden. Ook met het oog op minder werken indien ik daarvoor wilde kiezen in de toekomst. Ik ben toen blogs over financiën gaan lezen en zelf afgelopen zomer ook met een eigen blog gestart.

Waarom moeten we je blog gaan volgen?

Ik ben niet heel bijzonder, ik maak geen reclame, heb (nog) geen leuke foto’s en ook de pagina’s zien er niet heel speciaal uit. Ik ben wel van plan om binnenkort over te stappen naar WordPress voor een iets professionelere uitstraling. Mij volgen is leuk wanneer je interesse hebt in mijn overpeinzingen over geld en minder uitgeven. Ook laat ik iedere week zien wat ik die week heb uitgegeven en maandelijks een overzicht van alle inkomsten en uitgaven. Handig als je wilt vergelijken met je eigen situatie.

Wat is het meest populaire artikel op je blog?

Dit jaar heb ik een zogenaamd bespaarjaar. Dan geef ik niets uit aan kleding, schoenen en alles wat daar bij hoort. Tevens heb ik mezelf de uitdaging opgelegd om alle kleding die ik heb minimaal twee keer te dragen. Ik houd dat bij in een groot Excelprogramma. Aan het eind van het jaar ga ik dan mijn kledingkast opschonen en hoop ik een capsule-wardrobe te hebben. De stand van zaken rapporteer ik in mijn blog. Ik denk dat veel vrouwen dat leuk vinden want die pagina’s worden goed bekeken. Daarnaast zijn de wekelijkse blogs over mijn uitgaven populair.

Welk artikel van jouw hand verdient volgens jou meer views?

Dat vind ik een lastige, soms schrijf ik iets en dan vind ik het heel leuk maar zie ik dat er weinig lezers zijn. Op zich vind ik dat niet zo erg, het is tenslotte ook voor mezelf een leuke registratie van mijn mijmeringen.

Welk artikel wil je ooit nog eens gaan schrijven en waarom?

Ik zou het fantastisch vinden als ik kon schrijven over mijn ervaringen met beleggen. In de nabije toekomst wil ik dat ook echt gaan doen maar tot nu toe heb ik de tijd nog niet gemaakt om me er in te verdiepen en ben ik nog té bang om echt te gaan beleggen. Het is wel de bedoeling dat ik dat dit jaar ga doen.

Welke bijzondere ervaring of welk doel heb je dankzij je blog beleefd, gesteld of bereikt?

Ik ben nog maar net bezig maar wat ik wel heel leuk vind is wanneer mensen een reactie plaatsen. Het voelt daardoor als een soort kleine gemeenschap waartoe ik nu ook behoor. Beetje alsof je de mensen ook kent.

Welke gouden tip zou je aan beginnende bloggers geven?

Die vraag mag je me over een jaar stellen, mijn blog staat nu nog in de kinderschoenen.

Welke blogs volg je zelf graag en waarom?

Ik lees Stoppen voor mijn vijftigste graag want hij heeft hele interessante ideeën en zoekt veel dingen tot op de bodem uit. Daarnaast volg ik Zuinige Man. Hij heeft hele leuke rubrieken onder andere een waarbij je in de portemonnee van anderen kan kijken. Bovendien schrijf ik tweewekelijks een gastblog voor Zuinige man. Ook volg ik Zuinigaan omdat Aaf echt iedere dag een stukje schrijft en die stukjes zijn altijd erg leuk om te lezen! Heel persoonlijk en zonder oordeel. Alsof ik bij haar op de bank zit!

Leuk om jou en je blog beter te leren kennen, Stella! Veel succes met alles waar je mee bezig bent en de plannen die je gemaakt heb. Je kunt het blog Stella is zuinig hier bezoeken.

Alle artikelen in de serie 10 vragen aan vind je op deze pagina. De komende weken verschijnt er iedere maandag een nieuwe bijdrage. Wil jij ook een keer te gast zijn in deze rubriek? Dan hoor ik graag van je en kun je jouw blog hier aanmelden.

“10” by chrisinplymouth is licensed under CC BY-NC-SA 2.0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.