Vier maanden verder in het nieuwe normaal

  • Save

Jeetje, en zo zijn we in een keer vier maanden verder. En wat een vier maanden waren het, zeg. Corona en alles wat hier achterweg kwam heeft er voor gezorgd dat ik dit blog even on-hold moest zetten. Ik praat jullie even bij!

Wees gerust, met mij gaat en ging alles goed. Maar, bij het bedrijf waar ik werk hebben de coronamaatregelen en -gevolgen enorme impact. Waar het bij sommige bedrijven bergafwaarts ging, is het sinds maart bij ons all hands on deck. Productiecijfers gaan door het dak, tientallen nieuwe medewerkers moeten een plekje krijgen in de organisatie en het einde van de piek is nog niet inzicht.

Voor ons dus allemaal relatief goed nieuws in een voor anderen donkere periode. Maar, deze plotselinge toename heeft ook voor ons keerzijden. We groeien zo hard dat niet alle bedrijfsonderdelen even snel kunnen meegroeien en ook onze eigen managementuren zijn niet onbegrensd.

Afgelopen maand, na weken thuiswerken en bergen overuren, besloot ik dat er even een weekje moest komen om op te laden. Een weekje niets. Rust. Dat heeft mij zeker goed gedaan, de batterij was weer even opgeladen. Ik maak nu sinds kort weer wat uren op kantoor, heel fijn. Want, waar ik wel achter ben gekomen is dat als ik thuiswerkt mijn privé- en werkleven behoorlijk door elkaar lopen. Iets om goed in de gaten te blijven houden, anders sta ik de hele week ‘aan’. En dat is niet zo goed voor de batterij, zo ontdekte is dus.

De komende weken staan voor mij in het teken van het terugvinden van het ‘nieuwe normaal’. Ik heb de jaardoelen die ik eerder noemde weer geprobeerd op te pakken. Sinds een aantal weken ben ik zelfs begonnen met autorijden! En dat gaat niet onverdienstelijk, al leg ik de lat voor mijzelf hier soms wat te hoog. Ik ben benieuwd hoe mijn en onze wereld er over een paar maanden uitziet.

Hoe gaat het met jullie? En hoe zijn jullie onder de huidige maatregelen en hoe ziet jouw ‘nieuwe normaal’ er uit?

Photo by Adam Nieścioruk on Unsplash

5 Antwoorden op “Vier maanden verder in het nieuwe normaal

  1. Ahh fijn om weer van je te horen, ik miste je al. Hier is alles ok. Net als bij jou is het hier een drukte van jewelste….. Dus stilzitten is er niet bij. Maar wel lekker vanuit huis.
    Sterkte en let goed op jezelf!

  2. Ik was al bang dat je er de brui aan had gegeven.
    Is een weekje wel genoeg? Ik ben pas na een week klaar om uit te rusten, om dan meteen weer aan de slag te gaan… Bij ons op het werk gaan ze in augustus pilots doen om weer naar kantoor te gaan. Is daar bij jou al sprake van?

  3. Mijn nieuwe normaal is dat het waanzinnig druk is op het werk, en van thuiswerken absoluut geen sprake is/kan zijn, want ik ben leidinggevende in een bouwmarkt. Het was vanaf de eerste dag dat “heel Nederland” thuis zat een gekkenhuis, en het asociale gedrag van klanten heeft ons verbijsterd. Bedreigingen, spugen, opzettelijk aanraken, en professionele beveiliging moeten inschakelen om je werk te kunnen doen, vind ik absoluut NIET normaal. Het nieuwe normaal lijkt te zijn: je frustratie afreageren op winkelpersoneel. Mijn collega’s en ikzelf hadden heel, heel graag de deuren gesloten, zeker die eerste weken, maar wij zijn “essentieel”, want iemand zou maar een lekkage krijgen, of een defecte rookmelder. Onze veiligheid deed er blijkbaar niet toe. Ja, wij waren soms best jaloers op al die mensen die thuis mochten/konden werken. Misschien niet ideaal, maar een stuk veiliger, niet alleen ten aanzien van mogelijk besmet raken met Corona.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.