10 vragen aan #5: Tips van Tom

Getal tien
  • Save

Als nieuwkomer in de blogwereld zou ik van de makers van mijn favoriete blogs toch het nodige moeten kunnen opsteken. In deze serie ga ik op zoek naar het verhaal achter die blogs. Aan de hand van tien vragen probeer ik er achter te komen wat iemands drijfveren zijn en of er een gouden tip is voor succesvol bloggen. Deze week een gesprek met Tom over zijn blog Tips van Tom.

Wie ben je en wat is je blog?

Mijn naam is Tom. Ik woon samen met Tomas in Amsterdam. Ik houd erg van koffie, zelfontwikkeling en zet me graag in om anderen een stukje verder te helpen. Bezig zijn met geld heeft me altijd geboeid.

Tom van Tips van Tom
  • Save

Ik vind het zelf zo tof om met geld bezig te zijn, omdat het zoveel kansen voor je kan creëren.

Waar gaat je blog over?

Mijn blog gaat over financiële vrijheid en geluk. Ik vind het zelf zo tof om met geld bezig te zijn, omdat het zoveel kansen voor je kan creëren. Door een noodbuffer kun je zonder gedoe de wasmachine vervangen. Met een Fuck You-potje kun je gewoon je baan opzeggen en voor jezelf beginnen. Hoe gaaf is dat?

Waarom of waardoor en wanneer ben je begonnen met bloggen?

Ik ben begonnen met bloggen omdat mensen me veel dezelfde vragen stelden. Eerst vooral over technologie. Begin vorig jaar ben ik echt gaan focussen op persoonlijke financiën en geluk. Dat werd goed ontvangen door Google, want de eerste dagen ontving ik 17.000 bezoekers!

Waarom moeten we je blog gaan volgen?

Mijn blog onderscheidt zich doordat het aan mij als persoon gekoppeld is. Ik wil vooral schrijven over dingen die ik zelf belangrijk vind en ik geef naast het bespreken van methodes ook vaak aan wat ik er van vindt. Door ook persoonlijke cijfers toe te voegen, speel ik in op de nieuwsgierigheid van mijn bezoekers. Ik vind het ook altijd super om cijfers van een echt persoon te lezen. (De aflosverhalen van anoniempjes kennen we inmiddels wel…)

Screencapture Tips van Tom
  • Save
Een screencapture van Tips van Tom.

Wat is het meest populaire artikel op je blog?

Het meest populaire blog is het verhaal waarin ik onze hypotheekcijfers publiceerde en ik bekend maakte dat ik voor mijn 35e hypotheekvrij wil zijn. Nog 6 jaar te gaan… Zoals het er nu naar uitziet gaat dat lukken en dat geeft echt een gaaf gevoel.

Welk artikel van jouw hand verdient volgens jou meer views?

Dit artikel dat gaat over het verlagen van je vaste lasten. Ook al doe je je best om te besparen, zolang er vaste lasten zijn die maandelijks een enorm deel van je budget afeten kom je er niet zo makkelijk…

Welk artikel wil je ooit nog eens gaan schrijven en waarom?

Over een aantal jaar wil ik een artikel schrijven dat we hypotheek vrij zijn. Yeaaaah! Haha.

Welke bijzondere ervaring of welk doel heb je dankzij je blog beleefd, gesteld of bereikt?

Dat Google me in 3 dagen 17.000 bezoekers stuurde. Ik was aan het koken, keek op mijn mobiel en zag ineens de aantallen stijgen. Mijn hostingpakket moest ik zelfs upgraden, omdat er meer capaciteit nodig was. Ook krijg ik superleuke reacties van mensen die ook bezig zijn met financiële vrijheid.

Welke gouden tip zou je aan beginnende bloggers geven?

Kies een onderwerp dat je zelf leuk vindt. Toen ik besloot om alleen nog over financiële vrijheid en geluk te schrijven, voelde het niet meer alsof ik verplicht iets moet schrijven en publiceren. Het komt nu vanzelf… Ik vind het wel belangrijk om ook je eigen mening en persoonlijke zaken aan je blogs toe te voegen. Want mensen komen naar je blog voor jou.

Welke blogs volg je zelf graag en waarom?

Jeetje, maximaal 3? Dat wordt moeilijk. 😉 Dan zeg ik: Geldnerd, Zuinigaan en Het rijke wijf. Alle drie bloggers die op hun eigen manier hun verhaal vertellen en waarvan ik blij word als er weer een nieuw artikel gepubliceerd is.

Bedankt voor het delen van jouw verhaal, Tom! En erg inspirerend om te lezen hoe jullie je hypotheek te lijf zijn gegaan. Ik blijf de updates op Tips van Tom zeker volgen!

Alle artikelen in de serie 10 vragen aan vind je op deze pagina. De komende weken verschijnt er iedere maandag een nieuwe bijdrage. Wil jij ook een keer te gast zijn in deze rubriek? Dan hoor ik graag van je en kun je jouw blog hier aanmelden.

“10” by chrisinplymouth is licensed under CC BY-NC-SA 2.0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.