Review: Celsius Network, ontvang rente over je crypto

Bitcoin-munt
  • Save

Passief inkomen opbouwen, dat was een van mijn doelen dit jaar. Na een periode van research stapte ik begin januari in Celsius Network. In dit artikel een overzicht van mijn ervaringen na één maand gebruik.

Transparante blockchain

Celsius Network is opgericht door Alex Mashinsky, hij bedacht eerder de VOIP-technologie waarmee via internet kan worden gebeld. Het bedrijf meldt dat 80% van de winst wordt uitgekeerd aan hun klanten, in de vorm van rentes van ca. 3 tot 10%, op ingelegde crypto currencies. In totaal hebben gebruikers nu voor meer dan een half miljard aan crypto bij het bedrijf gestald.

Het bedrijf opereert in een transparante blockchain en wordt gecontroleerd door de gebruikers zelf. Deze gebruikers noemen zich Celsians en checken daadwerkelijk of het bedrijf zich aan alle afspraken houdt en daadwerkelijk 80% van de winst uitkeert aan de community. Die community van Celsians verzamelt zich op hun eigen website en in het Celsius-telegramkanaal.

Celsius Network uitgelegd

Als gebruiker verstuur je jouw crypto naar Celsius Network, waar het wordt gestald in jouw eigen wallet. Het netwerk ondersteunt een groot aantal currencies, waaronder alle populaire cypto en stable coins. Je kunt je eigen crypto naar het adres van jouw wallet versturen of ter plekke crypto kopen (kan gewoon met een Nederlandse bankrekening of creditcard). Jouw wallet volgt de koers van de currency. Dus als de waarde van, bijvoorbeeld, jouw bitoin stijgt, stijgt ook de hoogte van de uitgekeerde rente mee. Iedere maandag keert Celsius Network de rente over de gestalde crypto uit aan haar gebruikers. Ze hebben daarin nog nooit een uitkeringsmoment gemist.

Voorbeeld:
In dit voorbeeld is 1 bitcoin 1000 euro waard en de rente bij Celsius op bitcoins is 5%. Je plaatst 0,25 bitcoin, met dus een waarde van 250 euro, bij Celsius Network. Na een jaar is bij een ongewijzigde koers die 0,25 bitcoin 5% dankzij de rente 0,2625 bitcoin geworden en dus 262,50 euro waard. Maar: naast die waardestijging door de rente komt ook nog de koers van de bitcoin om de hoek kijken. Wanneer de prijs van die ene bitcoin stijgt naar 2.000 euro, dan is je wallet 1.000 euro meer waard geworden én ontvang je nog de rente van 5%. Snel verdiend, mijnsinziens.

Mijn resultaat na één maand

Tot nu toe legde ik vier keer in bij Celsius Network met bitcoins (ca. 60%) en ripples (ca. 40%) voor een totaal bedrag van 424,72 euro. Dankzij de koersstijging van de currencies, een welkomstbonus en wat actiecodes (te vinden in het Celsius-telegramkanaal of mijn Twitter-account) is mijn wallet nu, één maand later, 570,95 euro waard. Dat is een waardestijging van zo’n 34,4%. Daarbij moet wel worden aangetekend dat de welkomstbonus van 10 dollar eenmalig is en de actiecodes niet onbeperkt gebruikt kunnen worden. Desalniettemin een mooi resultaat.

Celsius Network: doen of niet?

Mijn conclusie is simpel: bij Celsius Network is het gemakkelijk verdienen. In de periode dat ik nu actief ben is de waarde van mijn crypto flink gestegen en pakte ik dus ook eenvoudig meer rente. Had ik niet ingelegd bij Celsius Network, dan had ik de rente niet gehad.

Het gebruiksgemak van de Celsius Network-app is eenvoudig. Via de website maak je in een paar klikken een account aan. Ik heb nog geen enkel issue gehad, maar ben zeker wel voorzichtig begonnen. Zoals bij al dit soort platformen is het de afweging van de gebruiker om goed te kijken of dit iets voor hem of haar is. Er zijn altijd risico’s, maar ik vind persoonlijk de transparante manier van ondernemen van Celsius Network erg prettig en ben zeker tevreden over mijn eerste maandresultaten en -gebruik.

Tip: meld je via deze link aan bij Celsius Network en ontvang een gratis welkomstbonus van $10,- zodra je $200,- hebt ingelegd.

Photo by André François McKenzie on Unsplash

Eén antwoord op “Review: Celsius Network, ontvang rente over je crypto”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.