10 vragen aan #2: Luxe of Zuinig

Getal tien
  • Save

Als nieuwkomer in de blogwereld zou ik van de makers van mijn favoriete blogs toch het nodige moeten kunnen opsteken. In deze serie ga ik op zoek naar het verhaal achter die blogs. Aan de hand van tien vragen probeer ik er achter te komen wat iemands drijfveren zijn en of er een gouden tip is voor succesvol bloggen. Deze week een gesprek met Luxe of Zuinig.

Wie ben je en wat is je blog?

Ik ben Luxe of Zuinig (32) en woon samen met vrouw (33) en kat (8). We zijn in verwachting van ons eerste kind, dat we binnen twee maanden verwachten. In 2011 ben ik begonnen met het bloggen op Luxe of Zuinig (over financiele zaken en ons leven an sich). Hoeveel geven wij uit aan zaken, waar kunnen wij optimaliseren en als een soort van naslagwerk voor mij zelf om later terug kunnen kijken op waar we vandaan komen. De onderwerpen zijn door de jaren behoorlijk gewijzigd en veel is de revu gepasseerd.

Waar gaat je blog over?

Voornamelijk over mijn persoonlijke financiën. Het reilen en zeilen van ons huishoudboekje. De eerste jaren gesloten, met voornamelijk percentages, maar sinds dit jaar volledig open qua cijfers. Daarnaast ben ik meer gaan praten over onze weg naar Financieel Onafhankelijkheid (FO). Hiervoor heb ik nu een plan opgesteld om FO te worden voor we 50 jaar oud zijn. In mijn blog houd ik bij hoe we op dit pad zijn beland, waar we in onze reis zijn en vooral ook hoe we er denken ons doel te bereiken.

Waarom of waardoor en wanneer ben je begonnen met bloggen?

Ik was altijd al bezig met Excel-sheetjes en het maken van een zo efficient mogelijke huishouding. Toen wij ons eerste huis samen kochten, heb ik dit ook van te voren helemaal uitgerekend. Wat bleek, ik zat er maar een paar euro naast. Dit wilde ik graag delen met anderen, zeker gezien we in die tijd nog midden in de crisis zaten. Daaruit zijn de andere onderwerpen eigenlijk ook voortgekomen.

Waarom moeten we je blog gaan volgen?

Ik ben yet another blogger, maar wie houdt van cijfers, excel sheets en grafieken zal zich snel thuisvoelen bij mij. Er zijn tegenwoordig meer bloggers die het op dezelfde aanpak hebben als mij, maar ik leer altijd nog van ieders insteek. Hoe meer je leest, hoe wijzer je wordt!

Screencapture Luxe of Zuinig
  • Save
Een screencapture van Luxe of Zuinig.

Wat is het meest populaire artikel op je blog?

Mijn meest populaire post is “Hoeveel van je inkomen heb je echt nodig?” uit 2012. Dit is denk ik gekomen doordat er behoorlijk wat zoekwoorden instaan, waardoor Google ervoor zorgt dat je hoog in de resultaten komt. Niet door de inhoud zelf 😉

Welk artikel van jouw hand verdient volgens jou meer views?

Opnieuw leren onthaasten.” Reden hiervoor is dat we in Nederland vaak niet beseffen hoe rijk wij het hebben, maar continue in renmodus zijn om maar meer te willen en te moeten. Deze blog beschrijft mijn kijk op dit onderwer en geeft ook een stukje zelfreflectie, iets dat van tijd tot tijd voor iedereen wel eens goed is om te doen.

Welk artikel wil je ooit nog eens gaan schrijven en waarom?

“Luxe of Zuinig heeft het gered, we zijn FO!” Het lijkt mij een erg mooi iets als ik dat blog mag maken. Dat zou ons de vrijheid geven om te doen en laten wat wij willen, zonder nog mee te moeten doen aan de ratrace. Wil ik blijven werken? Prima, eigen keuze en alleen zolang ik het nog leuk vind. Geen moeten meer, alleen willen. De vrijheid die dat gaat geven zal onwijs goed gaan voelen. Althans dat hoop ik 🙂

Welke bijzondere ervaring of welk doel heb je dankzij je blog beleefd, gesteld of bereikt?

Het besef dat we het zo goed hebben in Nederland. Het bloggen zet mij netjes met beide benen terug op de aarde, wanneer ik weer loop te klagen dat het leven zo zwaar is en we onderbetaald worden of dat het allemaal te traag gaat. Ik lees af en toe ook eens mijn eigen berichten terug. Dan zie ik dat ik in die acht jaar toch behoorlijk veel geleerd heb en veel heb meegemaakt. Maar ook hoe snel alles is veranderd (wanneer je in het moment leeft, lijkt het altijd trager te gaan dan wanneer je erop reflecteert).

Welke gouden tip zou je aan beginnende bloggers geven?

Ga niet bloggen voor de inkomsten, maar echt omdat je het leuk vindt om te doen! Bloggen om het bloggen gaat je tegenstaan (het móeten posten van blogs). Blog wanneer je zelf wilt en leg jezelf geen schema op. Dit zal er alleen maar voor zorgen dat je blog geen succes wordt.

Welke blogs volg je zelf graag en waarom?

Welke blogs niet? Ik ben een fervent bloglurker en ga via de leeslijsten van andere bloggers van hot naar her. Hierdoor kom ik ook vaak nieuwe blogs tegen (zoals deze!). Drie aanbevelingen zouden dan ook veel te weinig zijn! Ik heb er teveel die ik leuk vind om te lezen.

Een leuk kijkje in de keuken, Luxe of Zuinig! Bedankt voor je deelname en veel schrijfplezier op je blog. Wil je Luxe of Zuinig op social media volgen, dan kan dat via Twitter of Facebook.

Alle artikelen in de serie 10 vragen aan vind je op deze pagina. De komende weken verschijnt er iedere maandag een nieuwe bijdrage. Wil jij ook een keer te gast zijn in deze rubriek? Dan hoor ik graag van je en kun je jouw blog hier aanmelden.

“10” by chrisinplymouth is licensed under CC BY-NC-SA 2.0

3 Antwoorden op “10 vragen aan #2: Luxe of Zuinig

    1. Hoi! Goede vraag! Het is maar stil hier, hè.. de laatste tijd. Ik heb hier een updatetje geplaatst. Fijne avond en bedankt voor je reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.